Şub 14, 12 sene önce
, , ,

Koreografi öyküsü | Direne direne kazanacağız!

 

Ãœzerine bastığınızda ayağınızın izinin çıkacağı parlak bir kumaÅŸ, sıçradığı anda elinize yüzünüze bulaÅŸabilecek bir boya ya da üflediÄŸiniz anda uçabilecek renkli kartonlar… 

Ne kadar cesaretlendirebilir sizi?

Bağlılığınızı ne derece ölçebilir?

Ä°ÅŸte bu iki soru 12 Åžubat Pazar günü Dr. Necmettin ÅžeyhoÄŸlu tribünlerinde yapılan koreografinin kalbindeydi. Aslında her ÅŸey KırmızıMavi forumlarında açılan bir baÅŸlıkla baÅŸladı. Forum kullanıcıları bu baÅŸlıkta önerilerini getirdiler, tartıştılar. Forum kullanıcılarınca geliÅŸtirilen bu önerileri de Mavi AteÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Erol Ãœnlü’ye sunduk. Ondan aldığımız yanıt büyük bir desteÄŸin habercisi ve Karabükspor’u destekleyen tribünlere sunulan müthiÅŸ bir ÅŸanstı. Bu ÅŸansı iyi kullandık ve koreografi için ihtiyaç olan kırmızı, mavi ve beyaz kartonlar, kumaÅŸlar ve boyalar alındı. 

Cumartesi günü Dr. Necmettin ÅžeyhoÄŸlu Stadı’nda bu koreografi için hazır bulunan 30 kiÅŸilik bir ekiple iÅŸe baÅŸladık. Koreografinin yapılacağı Güney Kale Arkası Tribünü’ndeki pankart yerleÅŸimi Mavi AteÅŸ tribün lideri Kemal Öztürk ile birlikte kararlaÅŸtırıldıktan sonra üst tribün için tasarlanan “Ä°NANIN” karton yazısı, kat arası için planlanan 40×2 metrelik “DÄ°RENE DÄ°RENE KAZANACAÄžIZ” sloganı ve Türkiye tribünlerinde bir ilk olan ve genellikle Arjantin tribünlerinde sıklıkla gördüğümüz “kırmızı-mavi kumaÅŸ” gösterisi için planlamalar tekrar gözden geçirildi ve iÅŸ bölümü yaparak koreografi ekibi iÅŸe koyuldu.

karabükspor taraftar

Kale arkası üst tribün için görev alan bir grup arkadaşımız önceden planlanan koltuklarda maç günü yerleÅŸtirilecek olan beyaz renkli kartonların yerleÅŸim planlarına dair önizleme gerçekleÅŸtirdiler. Hatta bir ara öyle uzmanlaÅŸtılar ki karton yerleÅŸtirmeyi bırakıp, çabuk olmak ve uÄŸraÅŸ isteyecek olan 40×2 boyutlarındaki pankart için zaman tasarrufu yapmak amacıyla sadece beyaz bantlarla iÅŸaret koymaya baÅŸladılar.

Ãœst katın yerleÅŸimi bittikten sonra aklımızda kalan soru iÅŸaretleri: “Maç günü herhangi bir sorun yaÅŸar mıyız?” ya da “Acaba maç günü taraftarlar bu kartonları doÄŸru bir ÅŸekilde kaldırır mı?”… gibi düşünceler çerçevesinde yoÄŸunlaşıyordu. Akıllarımızda bu gibi sorular varken bir yandan da birinci ve ikinci kat arasında yapımı süren 40×2 metrelik “DÄ°RENE DÄ°RENE KAZANACAÄžIZ” pankartına yoÄŸunlaşıyorduk.

Yaklaşık 6-7 saat süren bu pankartı bitirdiÄŸimiz anda saate baktığımızda Demir-Çelik lojmanlarından yükselen dumanın büyük bölümünü ciÄŸerlerimize çekmiÅŸtik, saat ise 23:00’ü gösteriyordu. Pankartı kurumaya bıraktık ve evlerimize döndük. Ertesi gün karşılaÅŸtıklarımız ise kuru bir pankart, üzerileri beyaz bantla iÅŸaretlenmiÅŸ koltuklar, saÄŸdan ve soldan 6’ÅŸar tane gerilmiÅŸ kırmızı ve mavi kumaÅŸlar, prosedür takıntılı güvenlik birimleri ve daha çok çalışma isteÄŸimizdi. O andan sonra Dr. Necmettin ÅžeyhoÄŸlu Stadı’nda ortaya çıkan görüntü ÅŸu ÅŸekildeydi:

Bu dakikadan sonra planımız ÅŸu ÅŸekildeydi. Kardemir Karabüksporumuz sahaya çıktığında kartonları üst tribündeki taraftarlar kaldıracak, stadyumda koreografi için belirlediÄŸimiz müzik çalacak, 1. ve 2. kat arasında bulunan 40×2’lik pankart ise açılacaktı. Maç saatine kadar Mavi AteÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Erol Ãœnlü abimiz, taraftarlar ve bizim aklımızdaki tek tasarı bu ÅŸekildeydi fakat orada bizim dışımızda birileri daha vardı.

Burada iÅŸin görünmeyen yüzüne merhaba deme zamanı geliyor. Sabah saat 10:00’da stadyuma son hazırlıklar sırasında girip maç sonunda 21:00 gibi çıktığımız ana kadar bir sürü güvenlik sorunu ile karşı karşıya kaldık. Aslında bu, güvenlik birimlerinin kendi iÅŸleyiÅŸlerine dair sorunlardan ibaretti, biz de bundan nasibimizi aldık. Bir emniyet görevlisi geldi, bizim ne yaptığımızı sordu, adlarımızı aldı ve gitti. Sonra diÄŸeri geldi, bu iÅŸlerden sorumlu olarak iki kiÅŸi bildirmemizi söyledi, biz de adlarımızı ve imzalarımızı verdik. Sonra biri geldi, bizden bir önceki emniyet görevlisine verdiÄŸimiz bilgi yazısını sordu, bunun kendilerinde olduÄŸunu söyledik, gitti. Sonra biri daha geldi, kale arkası tribününe Fenerbahçeli taraftarların alınacağını ve bizden olay çıkmayacağına dair söz vermemizi istedi. Evet, bu gerçek.

Son güvenlik dalgası gösteriyor ki futbol stadyumları sözlükler içerisinde yer alan sözcüklerin bile sıkı bir elekten geçirildiÄŸi dar çerçevelerin içerisine sıkıştırılmaya çalışılıyor, kontrol ediliyor. Daha ne olmadı ki? Kongolu savunma oyuncumuz için yapılan Fransızca “inan…” pankartı ve Hırvat sol bekimiz Seric için yazılan Hırvatça “seni seviyoruz” pankartı güvenlik birimlerinin bu dilleri bilmiyor olması nedeniyle bu dar çerçevenin sınırladığı eleÄŸe takıldı, tribünlere alınmadı. Olsun… Hayır olmasın. Biz Mabiala’ya Ä°NANIYORUZ, Seric’i de ÇOK SEVÄ°YORUZ! Hem de sizden daha çok ona inanıp, sizden daha çok onu sevip!

Final anına bu gerginliklerle girdik. Mavi AteÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Erol Ãœnlü’nün desteÄŸini her an hissettik, üst katta taraftarları Ãœnal Kazancı abimizle birlikte sürekli yönlendirmeye çalıştık, her an amacımıza bir adım daha ulaÅŸtık.

Ve son söze ulaştık. Her ne kadar yönlendirsek de tribünde söylediklerimizin aksini yapar derecesinde hareket eden insanları gördük fakat üzülmedik. Koreografi kale arkası tribünlerinde açıldığında yüzümüze vuran kamera flaşları, taraftar bakışları ve en önemlisi mesajın en büyük ve en kalbinde olanı futbolcuların pankarta ve karton yazıya bakışı her şey için yeterliydi, o an sözü aldık, bu maç bizim olacaktı!

Ve maçı aldık. Bu koreografi gösterdi ki Karabükspor tribünlerinde daha çok koreografiler yapılır ve  Mavi AteÅŸ’in öncülüğünde daha kırmızı, daha mavi tribünler oluÅŸturulabilir.

—–

Hazırladığımız koreografi videosu için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

KIRMIZIMAVÄ°

KırmızıMavi | Kardemir Karabükspor Taraftar Platformu

Paylaş "Koreografi öyküsü | Direne direne kazanacağız!"

Sitemiz yorumlara kapatılmıştır.

4 Yorum

  1. 14 Åžubat 2012
    Her şeye rağmen direne direne başardık, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
  2. 14 Åžubat 2012
    yeni ve daha iyileri de yolda…
  3. 14 Åžubat 2012
    Stadları kendilerine ait olan takımlarda böyle sorunlar yok. Süslemeler,koreografi çalışmaları rahatça yapılır.Kimse de karışmaz.Ama bizim gibi takımlarda böyle bir şeye giriştin mi bir sürü engelle karşılaşırsın.Yaşadıklarınız gayet normal.
  4. 17 Åžubat 2012
    artık daha da güzel şeyler bekliyecekler bizden 🙂
Arşiv Yazılarımız
Şub 21, 6 sene önce

Kamuoyuna duyurumuzdur (21 Åžubat 2018)

DeÄŸerli Karabükspor taraftarları… Bugün bir kongre sürecinden daha çıktık. Son dokuz ayda yaÅŸadığımız üçüncü seçim ve ikinci kayyum tehlikesini geride bıraktık. Çok deÄŸil, bir sene önce çoÄŸumuzun aklının ucundan geçm…

Ağu 21, 7 sene önce

Röportaj: Emanuel Roşu

KırmızıMavi’nin bir geleneÄŸi haline dönüşen röportaj serisi devam ediyor. Avrupa Liglerini ve ülkemiz futbolunu yakından takip eden Romanyalı gazeteci Emanuel RoÅŸu ile Türkiye Ligi, Karabükspor ve Karabüksporumuzda futbol oynayan Rom…

Ağu 8, 7 sene önce

Kırmızı Mavi Spor Kültürü Derneği kuruldu

DeÄŸerli Karabüklüler, sporseverler, 2011 yılında baÅŸladığımız KırmızıMavi yolculuÄŸunda 7 AÄŸustos 2017 tarihi itibarıyla bir dönüm noktasını geride bırakıyoruz. Yaklaşık bir yıldır planladığımız dernekleÅŸme çalışmalar…