Mar 12, 12 sene önce
, , ,

Koreografi öyküsü | Mavi Ateş uğruna savaşın!

 

karabükspor taraftar

Futbolcuları maçtan önce çağırdıktan sonra genellikle “sahada basmadık yer bırakmayın” tezahüratlarıyla motive ederiz. Peki 11 Mart Pazar günü ne oldu? Futbolculara “sahada basmadık yer bırakmayın” diyenler “tribünde basmadık yer bırakmadı” ve böyelikle Karabük tribünleri ikinci koreografisine kavuÅŸmuÅŸ oldu.

Bu yazıyı Karabükspor taraftarlarıyla paylaşma amacımız koreografi sırasında arkaplanda nelerin geliştiğini ve ilk koreografi ile ikinci koreografi arasında tribünümüzde nasıl farkındalık oluştuğunu vurgulamaktır.

İlk koreografiden geçtiğimiz hafta başına kadar Antalyaspor karşılaşması için koreografi planları içerisine girmiştik. Hafta içi boyunca her akşam yaptığımız yaklaşık üç saatlik toplantıların ardından aşağıdaki plana ulaşıldı.

Yukarıdaki görselde bulunan tasarımın en uygun seçenek olarak sona kalmasında en büyük etken alt ve üst tribünlere asılacak pankartlarla set pankartın uyum içerisinde olmasıydı ve böylelikle mesajımızı daha güçlü verebileceÄŸimizi düşündük. Karabük deyince akla gelen ÅŸey: Mavi AteÅŸ. Karabükspor nedir? O da bir Mavi AteÅŸ. Peki tribündekiler? Onlar da Mavi AteÅŸ, biz de Mavi AteÅŸ’iz. O halde koreografi gününün anlamı gerek sahadakilerin, gerek de tribündekilerin Mavi AteÅŸ uÄŸruna savaÅŸ vermesinden öte bir ÅŸey olamazdı. Biz de koreografi mesajı olarak kale arkası tribününden futbolcularımıza ve tribünlerimize “MAVÄ° ATEÅž UÄžRUNA SAVAÅžIN” mesajlarını gönderdik.

Yukarıdaki plan doÄŸrultusunda maaliyet hesabı yapıldıktan sonra malzemeler temin edildi ve koreografinin yapıldığı 11 Mart Pazar gününden 3 gün önce stadımıza getirildi. Tabi burada her ÅŸey “tıkır tıkır” iÅŸlemedi. BeklediÄŸimiz kırmızı renkli kartonlar yerine pembe renkli kartonların gelmesi, sadece kırmızı ve mavi renkli gelmesini beklediÄŸimiz kumaÅŸların kırmızı-mavi dikilmiÅŸ halde önümüzde açılması bizleri biraz ÅŸok etse de Sakaryalı arkadaşımız Metin’in Ankara’daki yoÄŸun çabası kartonları, Karabüklü terzimizin de dikiÅŸ makinesi kumaÅŸları telafi etti. Ufacık bir aranın ardından tüm iÅŸler yoluna girdi ve planlama doÄŸrultusunda önce “UÄžRUNA SAVAÅžIN” set pankartı, daha sonra da alt ve üst tribünlerde seremoni sırasında açılması planlanan M-A-V-Ä° A-T-E-Åž pankartları boyandı.

12 Şubat 2012 tarihinde Karabük tribünlerine yapılan ilk koreografi ile bu koreografi arasında geçen sürede Karabük tribünlerinde bir farkındalık oluştuğu söylenebilir. İlk koreografinin yapıldığı zaman taraftarlarımızın verdiği tepki ile dünkü koreografi sırasında verilen  tepki arasında çok büyük fark vardı. Evet, dün herkes bu koreografi için istekliydi, bu işin ucundan tutmak istiyordu ve yaklaşık 3000 kişiydik, ve sonunda başardık.

Sıradaki tasarımımız BeÅŸiktaÅŸ karşılaÅŸması için olacak ve hazırlayacağımız planı Mavi AteÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Erol Ãœnlü’ye, Erol Abimiz’e yakında sunacağız. Dünkü koreografide Mavi AteÅŸ tribününde bulunanların “artık seviye atlamanın zamanı geldi” mesajlarını alıyor gibi olduk. Umarız Mavi AteÅŸ olarak BeÅŸiktaÅŸ karşılaÅŸmasında Türkiye’de bir Anadolu kulübü tarafından henüz yapılmamış bir koreografiyi gerçekleÅŸtiririz.

Koreografi hazırlık aşamasında ve açılış sırasında nelerin olduğunu merak edenler buradaki videoyu izleyebilir.

Görüşmek üzere

mavi ateş uğrunda savaşın

karabükspor taraftar koreografi

karabükspor taraftar koreografi

karabükspor taraftar koreografi

KIRMIZIMAVÄ°

KırmızıMavi | Kardemir Karabükspor Taraftar Platformu

Paylaş "Koreografi öyküsü | Mavi Ateş uğruna savaşın!"

Sitemiz yorumlara kapatılmıştır.

3 Yorum

  1. 12 Mart 2012
    yazı çok güzel olmuş bikaç aksilik dışında bu sefer ki koreo daha profesyonel işledi sanki, inşallah aksilik olmazsa bjk maçındaki daha güzel ve anlamlı olacak allah yolumuzu açık etsin
  2. 13 Mart 2012
    bir bursasporlu olarak sırf kareografi yapacağınızı duyduÄŸum için antalya maçının maraton bölümünde stadda yerimi aldım ç bi kaç aksilik dışında iyi görünüyordu ancak ilk olan daha zordu bence bunda hata riski olma olasılığı çok düşüktü . bence kareografi için kale arkası yerine maraton tribünü daha iyi bir seçenek . alan itibariyle daha gösteriÅŸli olacağını düşünüyorum saygılar …
  3. 14 Mart 2012
    Evet ilk koreografimizde kartonlarla yazı yazmak epeyce riskli bir iÅŸti. Bu koreografi tarz olarak Türkiye’de hiç yapılmamıştı, bu yüzden ilgimizi çekti. Aslında bizde maratonda yapmak isteriz ama o tribünü basamaklarının çok az oluÅŸu, ordaki demirler vs. bir sürü sıkıntısı var gibi… Düşünceleriniz için teÅŸekkürler.
Arşiv Yazılarımız
Şub 21, 6 sene önce

Kamuoyuna duyurumuzdur (21 Åžubat 2018)

DeÄŸerli Karabükspor taraftarları… Bugün bir kongre sürecinden daha çıktık. Son dokuz ayda yaÅŸadığımız üçüncü seçim ve ikinci kayyum tehlikesini geride bıraktık. Çok deÄŸil, bir sene önce çoÄŸumuzun aklının ucundan geçm…

Ağu 21, 7 sene önce

Röportaj: Emanuel Roşu

KırmızıMavi’nin bir geleneÄŸi haline dönüşen röportaj serisi devam ediyor. Avrupa Liglerini ve ülkemiz futbolunu yakından takip eden Romanyalı gazeteci Emanuel RoÅŸu ile Türkiye Ligi, Karabükspor ve Karabüksporumuzda futbol oynayan Rom…

Ağu 8, 7 sene önce

Kırmızı Mavi Spor Kültürü Derneği kuruldu

DeÄŸerli Karabüklüler, sporseverler, 2011 yılında baÅŸladığımız KırmızıMavi yolculuÄŸunda 7 AÄŸustos 2017 tarihi itibarıyla bir dönüm noktasını geride bırakıyoruz. Yaklaşık bir yıldır planladığımız dernekleÅŸme çalışmalar…